Køkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Tilbehør
17
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
3 timer 0 minutter
Antal personer:
2 stk Rå andelår
1 spsk Olivenolie
7 1/2 deciliter Rødvin
1 liter Vand
1-2 stk Gulerod
1 stk Løg
10 stk Timian, kviste
1 spsk Hele peberkorn
1 spsk Groft salt
50 gram Smør
2 spsk Hvedemel
8 deciliter Andefond
3 deciliter piskefløde 38%
2 tsk Ribsgelé
1 tsk Sovsekulør
Køkkensalt
Friskværnet peber
Brun andelårene i en stor gryde. Tilsæt rødvin, vand, gulerod, løg, timian, peberkorn og salt. Bring det i kog, skru ned for blusset, og lad det simre to timer eller flere! Den bliver kun bedre af at koge lang tid.
Si fonden igennem en sigte, og kassér andelår og grøntsager.
Kog fonden ind til du har ca. 1 l. Opbevar den i en beholder på køl natten over. Før fonden skal bruges, fjernes andefedtet, der er dannet øverst på fonden.
Til sovsen smeltes smørret i en gryde. Tilsæt melet, og rør det til en melbolle, der slipper grydens bund. Tilsæt fonden lidt ad gangen, og rør efter hver gang, til der ikke længere er nogle klumper. Rør hele tiden, så sovsen ikke brænder på. Rør fløden, ribsgele og kulør i, og smag til med salt og friskkværnet peber. Hold sovsen varm, eller varm den op igen, når den skal serveres.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pasta med brocolli og pesto m parmesan
Kog spaghettien, tilsæt brocollien det sidste minut. Vend pesto i og drys med parmesan
Chilimarmelade
Chilierne snittes i fine ringe, og peberfrugterne skæres i små tern, hvorefter de blandes...
Ovnstegte koteletter
Koteletter krydres med salt og peber og brunes på begge sider i margarine, hvorefter de læ...