Jul - Andesovs - brun

Jul - Andesovs - brun
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Tilbehør

17


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

30 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

3 timer 0 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Ingredienser (17)

Antal personer:


2 stk And, lår, rå

1 spsk Olivenolie

7 1/2 deciliter Rødvin

1 liter Vand

1-2 stk Gulerødder

1 stk Løg

10 stk Timian, kviste

1 spsk Peberkorn, hele

1 spsk Groft salt

50 gram Smør

2 spsk Hvedemel

8 deciliter Andefond

3 deciliter piskefløde 38%

2 tsk Ribsgelé

1 tsk Sovsekulør

køkkensalt

Peber, friskværnet

Næringsindhold pr. person
Fremgangsmåde

Brun andelårene i en stor gryde. Tilsæt rødvin, vand, gulerod, løg, timian, peberkorn og salt. Bring det i kog, skru ned for blusset, og lad det simre to timer eller flere! Den bliver kun bedre af at koge lang tid.

Si fonden igennem en sigte, og kassér andelår og grøntsager.

Kog fonden ind til du har ca. 1 l. Opbevar den i en beholder på køl natten over. Før fonden skal bruges, fjernes andefedtet, der er dannet øverst på fonden.

Til sovsen smeltes smørret i en gryde. Tilsæt melet, og rør det til en melbolle, der slipper grydens bund. Tilsæt fonden lidt ad gangen, og rør efter hver gang, til der ikke længere er nogle klumper. Rør hele tiden, så sovsen ikke brænder på. Rør fløden, ribsgele og kulør i, og smag til med salt og friskkværnet peber. Hold sovsen varm, eller varm den op igen, når den skal serveres.

Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Kokkens svar
Ingen har spurgt om noget endnu. Bliv den første!
Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Sveske trifli

Vegetar
Fedtfattig mad

Kagecreme: Æggeblommer, sukker, mel og vanille røres godt sammen og hældes i den kogende m...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Feedback

Ryst alle ingredienser undtagen grenadine og si over i et collinsglas. Hæld forsigtigt gre...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Mors chokoladekage

Vegetar
Fedtfattig mad

Blødt margerine og sukker røres godt. Æggene røres i - et ad gangen. Mel, kakao, bagepu...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag