Skumfiduser - marshmallows

15/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Andet

Dessert

30 minutter

30 minutter

5



Fremgangsmåde:

Læg husblasen i blød i koldt vand.

Bring vand og sukker i kog i en gryde.

Kom vanillekornene fra de flækkede vanillestænger i vandet.

Lad det koge i 20 minutter. (Til 110 grader C.)

Kom husblassen i og rør rundt indtil det hele er smeltet.

Tag det af varmen og lad det køle af i 10 minutter (til 100 grader).

Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande.

Pisk sukkermassen med en røremaskine eller håndmixer.

Pisk i laaang tid. Indtil det er meget tykt. Der skal både piskes luft ind og det skal køle af.

Jeg pisker ca. et kvarter med min Kitchenaid ved næsthøjeste indstilling.

Hæld sukkermassen over i bradepanden med flormelisen. Bred det ud i et jævnt lag. Ca. 2 - 2 1/2 cm tykt.

Strø mere flormelis ud over sukkermassen.

Lad den køle af til det er helt koldt.

Vend den evt. ud på et bord.

Del den så op i tern ved at klippe med en saks eller ved at skære med en olieindsmurt kniv. En rund pizzakniv kan også bruges.

Noter

Jeg har prøvet at lave dem med mange forskellige slags saft. Hindbærsaft, appelsinjuice, gulerodssaft og løgsaft. Jeg vil ikke anbefale løgsaften!



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

2 deciliter Vand

400 gram Sukker

1 stk Vanillestang

20 stk Husblas

200 gram Flormelis

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g