Boller (luftige med olie)

Boller (luftige med olie)
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Bagværk

7


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

20 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

1 timer 40 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Ingredienser (7)

Antal personer:


50 gram Gær

8 spsk Vand

4 deciliter sødmælk

8 tsk Sukker

1 tsk køkkensalt

8 spsk olie

800 gram Hvedemel

Næringsindhold pr. person
Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det lunkne vand tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser. Ælt dejen og tilsæt efterhånden resten af melet.
Dejen skal hæve et lunt sted i 20 min.
Dejen deles i ca. 10 stykker og formes til boller. Sættes på pladen og skal nu hæve i 3 kvarter-1 time. Der må gerne ligge et fugtigt viskestykke over.
Pensles med æg/mælk. Bages ca. 12 min. eller til de er gyldne ved 225 grader C. alm. ovn.

Tips:
Selve hævningen er vigtig at overholde, det er den og olien der gør at de bliver luftige.

Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Tips & tricks


Kokkens svar
Ingen har spurgt om noget endnu. Bliv den første!
Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Laks med spinat og lime

Proteinrig mad
Fiskeretter

Sæt vand over til pasta og varm en pande med lidt olivenolie op til laksen. Mens vandet ko...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Chilli Con Carne

Stærk mad
Kødretter

Svits kødet sammen med løg, hvidløg, gulerødder og chili. Tilsæt bønnerne i tomat og øl. L...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Blomkålssuppe

Proteinrig mad

Pil bladene fra blomkålen og skær den i små buketter. Læg blomkålen i en gryde, hæld grøn...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag