Video: Fiskebøf med kartoffel-sellerimos og rosenkålssalat
Fiskebøf med kartoffel-sellerimos og rosenkålssalatKøkken:
Ingredienser:
Dansk
20
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
500 gram Torskefilet
-
2 tsk Kapers
-
2 stk Finthakket løg
-
1 spsk Hakket bladselleri top
-
1 tsk Citronsaft
-
1 spsk Olivenolie
-
400 gram Kartofler i tern
-
2 stk Bladselleristilk
-
2 deciliter Varm mælk
-
400 gram Rosenkål
-
150 gram Kikærter
-
1.2 stk Finthakkede rødløg
-
1 stk Syrlig æbler
-
1 spsk Finthakket bredbladet persille
-
1 spsk Sesamolie
-
2 spsk Limesaft
-
2 spsk Fiskesauce
-
1.2 stk Finthakket chili
-
1 tsk Rørsukker
-
1 spsk Sesamfrø
Fiskebøf
Fisken hakkes fint med en stor kniv - foodprocessoren går også an, men pas på fisken ikke bliver for finthakket.
1 tsk salt, friskkværnet sort peber, kapers, løg, bladselleritop og lidt citronsaft blandes i.
4 fiskebøffer formes og lades trække på en tallerken i køleskabet 1/2 time inden de steges på en slip-let-pande i olivenolie til de er gyldne på begge sider, 2-3 min. pr. side.
Kartoffel-sellerimos
Kartofler og selleri koges i usaltet vand til kartofler og selleri er helt mør.
Imens trækkes trådene ud af bladselleristilkene med en lille urtekniv og stilkene hakkes fint.
Vandet hældes fra kartofler og selleri og dampes til de er tørre.
Bladsellerien kommes i og piskes med den varme mælk, til det er en glat mos.
Smages til med salt og peber.
Rosenkålssalat
Rosenkål, rødløg, kikærter, æbler og krydderurter blandes.
En marinade af limesaft, fishsauce, sesamolie og chili røres sammen.
Smages til med sukker.
Marinaden blandes med salaten og lades trække et kvarters tid.
Tips:
En god slip-let-pande er et must til fiskebøfferne, ellers hænger de meget nemt fast i panden. Til mosen kan man evt. sprødstege lidt bladselleriblade i varm olie som raffineret og velsmagende pynt. Er de yderste blade af rosenkålen løse, kan man pille dem af og stege dem i lidt sesamolie og servere dem til retten. Kikærter og rosenkål klæder hinanden, men man kan godt lave salaten med lidt kogte hvedekerner i stedet for. Vil man koge kikærter selv kan man udbløde en stor portion og fryse dem man ikke koger. Så halveres kogetiden og man behøver ikke at tænke på at udbløde kikærterne når man får lyst til dem.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Gammeldags risbudding
Forvarm ovnen til 150°C. Smør en kageform.Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt sukker, ris, smør...
Mexicanske bryllupskager
Sådan laver du mexikanske bryllupskager : Forvarm ovnen til 150°C.Bland mel, flormelis, sa...
Bulgursalat med bacon, tomater og persille
Kog bulguren som anvist på pakken.Skær bacon i grovestykker og steg det i lidt olie, når b...