Video: Fish and chips
Fish and chipsKøkken:
Ingredienser:
Andet
13
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
800 gram Sejfilet
-
1 deciliter Citronsaft
-
1.2 tsk Salt
-
172 tsk Peber
-
1 kg Bagekartoffel
-
5 deciliter Jordnøddeolie
-
200 gram Hvedemel
-
160 gram Maizena
-
2 spsk Sukker
-
2 tsk Salt
-
5 deciliter Vand
-
2 stk Æggeblomme
-
2 stk Æggehvide
Fish and chips
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl bagekartoflerne.
Skær enderne og siderne af de skrællede kartofler og skær dem i tykke ensartede stammer (1 x 5 cm).
Læg dem i koldt vand i 30 minutter.
Fisken (lyssej eller torsk er bedst til fish and chips) skæres i passende stykker.
Mariner fisken med citronsaft og krydr med havsalt og friskkværnet sort peber.
Lad den stå og trække smag til sig, mens du går tilbage til kartoflerne.
Tag kartoflerne op af vandet og tør dem grundigt.
Varm en stor gryde med jordnøddeolie op og kog kartoflerne halvmøre ved medium varme (160 grader).
Kom dem op på fedtsugende papir og afkøl helt.
Varm jordnøddeolien op igen og frituresteg de kogte kartofler ved høj varme indtil de er gyldne og sprøde (190 grader).
Kom dem op på fedtsugende papir og drys med havsalt.
Tag fiskestykkerne op og tør dem grundigt.
Sigt hvedemel, maizenamel, sukker og havsalt ned i en skål.
Pisk vandet heri og tilsæt æggeblommen.
Lad melblandingen stå i stuetemperatur i 30 minutter.
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i melblandingen.
Dyp fiskestykkerne i dejen og frituresteg dem i varm jordnøddeolie, indtil de er gyldne og sprøde.
Kom dem op på fedtsugende papir og drys med havsalt.
Dine fish and chips er nu klar til at blive serveret - velbekomme!
Britisk mad
Fish and chips er en klassiker i det britiske køkken - har du lyst til at gå endnu mere på opdagelse i de britiske retter, kan du lave en omgang scones.
Du kan også prøve en shepherd’s pie.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kyllingegyros med yoghurt-dildsauce
Sauce: Rør yoghurt, hakket dild, presset hvidløg og citronsaft sammen i en lille skål. Sma...
Stegte nudler med kecap manis
Stegte nudler med kecap manisKog nudler efter anvisning på emballagen.Opvarm olien i en wo...
Basilikumis
Pisk blommer og sukker hvidt. Pisk fløden til skum, men ikke for tyk. Snit basilikummen...