Entrecote med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce

14/11-2025

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Hovedret

30 minutter

1 timer 0 minutter

15



Fremgangsmåde:

Steg bøfferne på en meget varm pande med olie på i 3 min. på hver side.

Tag dem af, pak dem ind i sølvpapir, og lad dem ligge i 5 min.

Hæld rødvin og sukker på den stadig varme pande, og lad det koge i 2 min.

Tilsæt fløde, kulør og salt.

Lad det koge, til det har sauce-konsistens (2-3 min.).

Skræl og skær gulerødder i stave, læg dem i et ovnfast fad, bland med olie, honning og salt.

Bages ved 200 grader i 15 minutter.

Bland med persille lige inden anretning.

Bland kartofler, salt og olie i et ovnfast fad, stil det i ovnen samme tid som gulerødderne.

Bag 200 grader i 25 minutter.


Anretning:

Læg en håndfuld af rodfrugterne midt på en tallerken.

Skær bøffen over på skrå, og læg dem op ad hinanden oven på rodfrugterne.

Hæld saucen i en ring rundt om, så den ikke rører bøffen og rodfrugterne.

Server kartoflerne i en pæn skål ved siden af.




Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 2

400 gram Entrecote

2 deciliter Rødvin

1 spsk Sukker

2 deciliter Piskefløde 38%

1 spsk Sovsekulør

0,5 tsk Køkkensalt

3 stk Gulerod

1 stk Pastinak

1 spsk Hakket persille

1 spsk Solsikkeolie

1 spsk Honning

0,5 tsk Køkkensalt

15 stk Kartofler

2 spsk Olie

0,5 tsk Køkkensalt

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g