Pizza med tunfyld

26/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Italiensk

Bagværk

30 minutter

20 minutter

10



Fremgangsmåde:

Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie.
Tilsæt det meste mel, og ælt dejen sammen, så den bliver glat og smidig.
Tilsæt eventuelt mere mel. Ælt dejen godt og grundigt, jo længere, jo bedre.
Kom dejen tilbage i dejfadet, og dæk den med husholdningsfilm.
Stil den lunt, og lad den hæve til dobbelt størrelse mindst 1 time.
Tænd ovnen på 250 grader. Slå dejen ned, og ælt den igennem.
Rul den herefter tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
Læg pizzabunden på en bageplade beklædt med bagepapir.
Skær tomaterne i skiver, og læg dem på pizzaen.

Dræn tunen for vand, og fordel den over tomaterne.
Drys eventuelt med kapers.
Pluk osten i mindre klumper, og fordel over pizzaen.
Bag pizzaen i midten af ovnen i ca. 20 min., til den er gylden og sprød.

Tilbehør:
blandede grønne bladsalater med citronsaft
Skinke, rejer, skaldyr, grønsager, kartofler eller tun i vand er muligt pizzafyld.
Vær opmærksom på, at fyldet ikke er fedt, og at ostemængden ikke overskrides.

En Margherita er pizza i sin enkleste form:
Tomatsovs, ost og et drys frisk basilikum eller oregano.
Tilbereder du Pizza Margarita, kræver det en dobbelt portion for at blive ordentlig mæt.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 2

10 gram Gær

1 deciliter Dansk vand

1 tsk Køkkensalt

1 spsk Olivenolie

4 deciliter Durummel

300 gram Tomat

1 dåse Tun i vand

2 spsk Kapers

100 gram Mozzarella 30+

2 spsk Frisk basilikum

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g