Video: Crème brulée
Crème bruléeKøkken:
Type:
Ingredienser:
Fransk
Dessert
6
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
3 timer 40 minutter
Antal personer:
-
4 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
85 deciliter Sukker
-
0.5 stk Vanillekorn fra en vanillestang
-
0.25 liter Piskefløde 38%
-
1 deciliter Sødmælk
-
1 spsk Sukker
Creme brulee Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen. Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 125° - til cremen har sat sig.
Stil derefter créme bruleérne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til. Ved serveringen: Drys de iskolde créme bruleé med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.
Cremen må ikke begynde at boble/koge når den bages - den skal have en "glat" overflade og skælve en anelse når den er færdig.
I stedet for en gasbrænder kan du stille skålene med créme bruleé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.
Se også inspiration til andre varianter af creme brulee
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tomatsuppe med oregano
Skold, og flå de 6 stk. tomater. Hak løg, hvidløg og tomater groft. Svits løgene, hæld tom...
Oliventapenade
Sådan laver du en oliventapenade Denne opskrift er på en helt enkel tapenade med kun få in...
Pasta med asparges og citron
Skær de nederste dele af apargsene og halver dem. Riv citronskallen fra den ene citron...