Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Hovedret
4 timer 0 minutter
30 minutter
19
Fremgangsmåde:
Læg kalkunbrystet i et fad, overhæld med marinaden, dæk med film og sæt det i køleskabet 2-3 timer.
Varm en stegegryde med olie godt op. Dup kalkunbrystet tørt, gnid det med salt og brun det på alle sider. Hæld marinade og vand ved og lad det småstege 1 time under låg.
Tag stegen op og skum fedtet af skyen. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, tilsæt piskefløde og smag til med salt og peber.
Spiresalat med druer:
Icebergsalaten snittes, vindruerne skæres i skiver og mandlerne hakkes. Dressingen piskes sammen og hældes over ingredienserne til salaten, og det hele blandes godt.
Hasselbackkartofler:
Skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver, MEN IKKE helt igennem. (det gøres let ved at lægge den skrællede kartoffel i en træ-grydeske, før den skæres). Smør et fad med lidt olie og sæt kartoflerne med skiverne opad. Kryder med salt, peber og paprika.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. ½ time til kartoflerne er lysebrune.
Antal personer: 4
800 gram Kalkunbryst
2 deciliter Rødvin
0,5 deciliter Olivenolie
1 spsk Sojasauce
1 spsk Citronsaft
3 tsk Sukker
2 stk Hvidløgs fed
2 spsk Olivenolie
2 deciliter Vand
1 tsk Majsstivelse
1,5 deciliter Piskefløde 38%
100 gram Iceberg salat
100 gram Bønnespirer i bakke
100 gram Vindrue
50 gram Mandler
1,5 spsk Olivenolie
0,5 spsk Citronsaft
0,5 spsk Balsamico
1 kg Kartofler