Marineret kalkunbryst

23/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Hovedret

4 timer 0 minutter

30 minutter

19



Fremgangsmåde:

Læg kalkunbrystet i et fad, overhæld med marinaden, dæk med film og sæt det i køleskabet 2-3 timer.

Varm en stegegryde med olie godt op. Dup kalkunbrystet tørt, gnid det med salt og brun det på alle sider. Hæld marinade og vand ved og lad det småstege 1 time under låg.

Tag stegen op og skum fedtet af skyen. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, tilsæt piskefløde og smag til med salt og peber.

Spiresalat med druer:
Icebergsalaten snittes, vindruerne skæres i skiver og mandlerne hakkes. Dressingen piskes sammen og hældes over ingredienserne til salaten, og det hele blandes godt.

Hasselbackkartofler:
Skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver, MEN IKKE helt igennem. (det gøres let ved at lægge den skrællede kartoffel i en træ-grydeske, før den skæres). Smør et fad med lidt olie og sæt kartoflerne med skiverne opad. Kryder med salt, peber og paprika.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. ½ time til kartoflerne er lysebrune.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

800 gram Kalkunbryst

2 deciliter Rødvin

0,5 deciliter Olivenolie

1 spsk Sojasauce

1 spsk Citronsaft

3 tsk Sukker

2 stk Hvidløgs fed

2 spsk Olivenolie

2 deciliter Vand

1 tsk Majsstivelse

1,5 deciliter Piskefløde 38%

100 gram Iceberg salat

100 gram Bønnespirer i bakke

100 gram Vindrue

50 gram Mandler

1,5 spsk Olivenolie

0,5 spsk Citronsaft

0,5 spsk Balsamico

1 kg Kartofler

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g