Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Andet
Dessert
1 timer 0 minutter
7 minutter
13
Fremgangsmåde:
Læg bagepapir i bunden af en springform, 24 cm i diameter, så det sidder fast mellem formens bund og kant. Pisk æg og rørsukker, til det er luftigt. Bland kakao, hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker, og vend blandingen i æggemassen.
Fordel massen i formen, og bag den midt i ovnen ved 250° i ca. 7 minutter. Løsn tærtebunden fra kanten, og tag den op.
Gør formen ren og læg tærtebunden tilbage.
Læg husblas i blød i rigeligt vand. Kog fløden og chokoladen op i en kasserolle. Tag husblassen op, og læg den i chokolademassen. Del æggene i blommer og hvider, og rør æggeblommerne i chokolademassen. Pisk hviderne, vaniljesukker og rørsukker til fast skum. Vend chokolademassen i æggehvideskummet. Hæld massen i formen, og stil den i køleskab, så den kan stivne. Pynt chokolademoussetærten med frugt og/eller bær lige inden servering.
Antal personer: 10
2 stk Æg
2 spsk Rørsukker
2 spsk Kakao
2 spsk Hvedemel
2 spsk Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver
1 tsk Placeholder for alle gamle ingredienser
1 stk Husblas
100 gram Mørk chokolade
1 deciliter Piskefløde 38%
2 stk Æg
3 spsk Rørsukker
1 tsk Vanillesukker