Chokolademoussetærte

23/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Andet

Dessert

1 timer 0 minutter

7 minutter

13



Fremgangsmåde:

Læg bagepapir i bunden af en springform, 24 cm i diameter, så det sidder fast mellem formens bund og kant. Pisk æg og rørsukker, til det er luftigt. Bland kakao, hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker, og vend blandingen i æggemassen.

Fordel massen i formen, og bag den midt i ovnen ved 250° i ca. 7 minutter. Løsn tærtebunden fra kanten, og tag den op.

Gør formen ren og læg tærtebunden tilbage.

Læg husblas i blød i rigeligt vand. Kog fløden og chokoladen op i en kasserolle. Tag husblassen op, og læg den i chokolademassen. Del æggene i blommer og hvider, og rør æggeblommerne i chokolademassen. Pisk hviderne, vaniljesukker og rørsukker til fast skum. Vend chokolademassen i æggehvideskummet. Hæld massen i formen, og stil den i køleskab, så den kan stivne. Pynt chokolademoussetærten med frugt og/eller bær lige inden servering.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 10

2 stk Æg

2 spsk Rørsukker

2 spsk Kakao

2 spsk Hvedemel

2 spsk Kartoffelmel

1 tsk Bagepulver

1 tsk Placeholder for alle gamle ingredienser

1 stk Husblas

100 gram Mørk chokolade

1 deciliter Piskefløde 38%

2 stk Æg

3 spsk Rørsukker

1 tsk Vanillesukker

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g