Video: Abbacchio al forno con patate
Abbacchio al forno con patateKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
13
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Lammekølle
-
5 stk Hvidløg
-
4 stk Rosmarinkviste
-
1 deciliter Olivenolie
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 knsp Peber
-
1.5 liter Hvidvin
-
2 kg Kartofler
-
1 deciliter Olivenolie
-
5 stk Hvidløgs fed
-
2 stk Rosmarinkviste
-
1 spsk Køkkensalt
-
1 spsk Friskkværnet peber
Abbacchio al forno con patate
Stik huller i lammets øverste del og fyld hullerne med hvidløg ( ca. 5 fed - du kan jo altid tilføje et par mere, hvis du føler for det) og krydderier.
Hæld olivenolie over kødet.
Placér lammekøllen i ovnen og steg den på 200 grader C (alm. ovn) ca. 30 minutter.
Hold lidt øje med kødet.
Når kødet har fået kulør vendes det, hæld hvidvin over og fortsæt med at stege kødet, til vinen næsten er fordampet (cirka 1-1½ time).
Ovnstegte kartofler:
Kartoflerne skæres i kvarte.
Tør dem godt i et viskestykke og hæld dem i et ildfast fad med resten af hvidløget, rosmarinen og masser af olie (feddene skal være hele, men knuste).
Salt og peber.
Kartofler, krydderier og olie blandes godt.
Steges i ovnen ved 200 grader C (alm. ovn) i ca. 1 time.
Ryst fadet af og til under stegningen.
Man kan fx. bruge nogle dampede grøntsager til anretning, såsom gulerødder, broccoli mm.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kalvebov i tomat
Kødet skæres i skiver og lægges i et ovnfast fad der er penslet med lidt olivenolie.Tomate...
Ramsløgssalt
Lav din egen Ramsløgssalt Snit eller riv ramsløg over og kom dem i en foodprocessor s...
Marineret lammefilet med couscous
Start med at koge couscous som angivet på pakken. Når det er færdigt tilsættes ½ af olive...