Abbacchio al forno con patate

Abbacchio al forno con patate
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Italiensk

Hovedret

13


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

45 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

2 timer 0 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Ingredienser (13)

Antal personer:


1,5 kg Lammekølle

5 stk hvidløg

4 stk Rosmarin, kvist

1 deciliter Olivenolie

1 tsk køkkensalt

1 knsp peber

1,5 liter Hvidvin

2 kg Kartofler, mellemstore

1 deciliter Olivenolie

5 stk Hvidløg, fed

2 stk Rosmarin, kvist

1 spsk køkkensalt

1 spsk Peber, friskværnet

Næringsindhold pr. person
Fremgangsmåde

Stik huller i lammets øverste del, fyld med hvidløg (5 fed) og krydderier. Hæld olivenolie over. Sættes i ovn ved 200 grader C (alm. ovn) ca. 30 minutter. Når kødet har fået kulør vendes det, hvidvinen hældes over og stegningen fortsættes til vinen er næsten fordampet 1-1½ time.

Ovnstegte kartofler: Kartoflerne skæres i kvarte. Tør dem godt i et viskestykke og hæld dem i et ildfast fad med resten af hvidløget, rosmarinen og masser af olie (feddene skal være hele, men knuste).

Salt og peber. Kartofler, krydderier og olie blandes godt. Steges i ovnen ved 200 grader C (alm. ovn) i ca. 1 time. Ryst fadet af og til under stegningen.

Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Tips & tricks

Man kan fx. bruge nogle dampede grøntsager til anretning, såsom gulerødder, broccoli mm.

Kokkens svar
Ingen har spurgt om noget endnu. Bliv den første!
Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Bo Bechs regnbue is

Vegetar

Æggeblommerne piskes til æggesnaps. Derefter tilsættes kakaopulver og fløden piskes let og...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Pasta med krydret pølse og fennikel

Kødretter

Hak hvidløget fint, og skær pølsen i grove stykker. Steg det i lidt olie sammen med fenni...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Festmørbrad med champignon- og løgfyld

Stærk mad
Kødretter

Del mørbraden i 2 stykker, som du flækker på langs, men ikke helt igennem. Slå kødet med...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag