Video: Bryst af bornholmerhane pakket ind i parmaskinke med grønkål, svampe og sauce
Bryst af bornholmerhane pakket ind i parmaskinke med grønkål, svampe og sauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
17
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
4 stk Kyllingebryst
-
3 deciliter Hønsebouillon
-
1 deciliter Hvidvin
-
8 stk Parmaskinke
-
1 bdt Kantareller
-
1 stk Skalotteløg
-
400 gram Grønkål
-
2 stk Julesalat
-
2 spsk Dijonsennep
-
25 gram Smør
-
6 spsk Olivenolie
-
2 fed Hvidløg
-
1 bdt Frisk purløg
-
2 stk Æggeblomme
-
1 spsk Citronsaft
-
200 gram Smør
-
1 bdt Bredbladet persille
Bryst af bornholmerhane pakket ind i parmaskinke med grønkål, svampe og sauce
Hvis ikke man har hanebryst, fungerer kyllingebryst også helt fint.
Hanebrysterne saltes og brunes på en pande under middel varme med lidt olivenolie.
Efter nogle minutter pakkes de hver ind i 2 skiver parmaskinke og lidt bredbladet persille.
Lad dem stege til de bliver rødgyldne.
Efter nogle minutter tilsættes hvidvin og hønsebouillon, som får lov til at simre med hanebrysterne i 10-15 minutter på panden.
Når tiden er gået, kan man vælge at lægge hanebrysterne i ovnen på ca. 50 grader varmluft.
Dette for at holde på varmen.
Man kan også vælge at rulle dem ind i noget sølvpapir, så kødet kan trække.
Tag skyen op fra panden og sæt det til side.
Efterfølgende rengøres kantarellerne, som dernæst får lov til at blive sauteret på panden, der tidligere havde hanebrysterne, med 25 gram smør.
Træk panden af blusset og tilsæt hvidløg, sennep, lidt olie og purløg, som røres godt rundt i panden.
Pil stilkene af kålen og skyl dem et par gange i koldt vand.
Derefter brækkes kålen i mundrette stykker og sauteres i 30 minutter på panden.
Ved siden af det skæres julesalaten i mindre blade.
Skyl dem efterfølgende og vend dem derefter i svampeblandingen.
Pisk æggeblommerne og citronsaft under svag varme i en kasserolle.
Når massen er lun og luftig, tilsætter man det smeltet smør på 200 gram i en meget tynd stråle eller lidt efter lidt.
Til slut piskes sky og purløg i samt smages saucen til med salt og peber.
Ved servering skal man lægge løgringe af skalotteløg over hanebrysterne.
Nyd din/jeres lækre bornholmerhane i parmaskine med grønkål, svampe og sauce.
Velbekomme!
Tip
Hvis man gerne vil prøve noget andet end kyllingebryst til denne ret, så ville andelår være et rigtig godt alternativ.
Andre oplagte opskrifter
En anden opskrift vi kan anbefale er andebryst med sellericreme, som vil overraske alle. Og så er der næsten garanti ikke for at opleve tørt kød, idet andekød er meget rig på fedt kontra kyllingekød.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kringle
Sådan laver du KringlerVarm mælken til den føles lun, når du prøver med lillefingeren...
Pasta med kødboller og tomatsauce
Kødboller: Hvidløg presses, chili uden kerner samt basilikum hakkes fint - halvdelen af d...
Andebryst m. cremet urtesauce
Andebryst med cremet urtesauceBrun andebrysterne med skindsiden nedad i 5 min, eller til d...