Almindeligt Rugbrød

15/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Bagværk

14 timer 0 minutter

1 timer 0 minutter

7



Fremgangsmåde:

Kom surdej, rug- og hvedekerner i vandet. Lad det gære natten over indtil kernerne er bløde.

Ælt resten af melet i og lad det hæve et par timer.

Rugbrødsdej skal være så våd som mulig. Men den skal kunne holde formen uden at "flyde ud". Hvis den er for lind, tilsættes hvedemel til den kan "holde formen".

Kom dejen i to rugbrødsforme og lad det hæve indtil brødene er så store som du synes. Det kommer an på, hvor kompakte brød du foretrækker.

Bages på midterste rille i cirka 1 time ved 180 °C



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 10

8 deciliter Vand

4 deciliter Våd surdej

4 deciliter Rugkerne

4 deciliter Knækkede hvedekerner

4 deciliter Rugmel

4 deciliter Hvedemel

2 spsk Køkkensalt

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g