Video: Almindeligt Rugbrød
Almindeligt RugbrødKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
7
Tilberedningstid
14 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
8 deciliter Vand
-
4 deciliter Våd surdej
-
4 deciliter Rugkerne
-
4 deciliter Knækkede hvedekerner
-
4 deciliter Rugmel
-
4 deciliter Hvedemel
-
2 spsk Køkkensalt
Kom surdej, rug- og hvedekerner i vandet. Lad det gære natten over indtil kernerne er bløde. Ælt resten af melet i og lad det hæve et par timer. Rugbrødsdej skal være så våd som mulig. Men den skal kunne holde formen uden at "flyde ud". Hvis den er for lind, tilsættes hvedemel til den kan "holde formen". Kom dejen i to rugbrødsforme og lad det hæve indtil brødene er så store som du synes. Det kommer an på, hvor kompakte brød du foretrækker. Bages på midterste rille i cirka 1 time ved 180 °C
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Eton Mess
Pisk æggehvide og sukker sammen til det er stift. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose og s...
Nem farinsauce
-Smelt smørret i en middelstor gryde. Tilsæt mel og salt og rør godt. -Tilsæt farin og...
Søndagsgryde
Kødet vendes i mel, salt og peber og brunes i stegegryden af flere omgange. Løgene pill...