Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Andet
Dessert
4 timer 0 minutter
1 timer 0 minutter
15
Fremgangsmåde:
Bund:
Knus kiks, mandler og salt i en foodprocessor eller minihakker.
Det må gerne være lidt grofthakket.
Hak chokolade groft med en kniv og bland det i kiksemandelmelet.
Smelt smørret, lad det køle lidt af og bland det hele til en masse.
Tryk massen fast i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir, og bag den 13-15 minutter ved 200 grader.
Lad bunden køle helt af, men lad den blive i springformen.
Fyld:
Rens og nip jordbærene og skær de største i halve.
Læg husblas i blød i koldt vand fem minutter.
Smelt det forsigtigt i en gryde og lad det køle af inden brug, ellers klumper den.
Pisk æggehvide stiv, så den er klar til brug.
Rør mascarpone blødt med en elmikser.
Tilsæt sukker, vanille og æggeblommer og rør det ud, til det ikke klumper mere.
Rør creme fraiche i og hæld den afkølede husblas i massen under omrøring.
Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider heri.
Fordel jordbær på den afkølede bund (stadig i springformen) og smør massen ud over.
Sæt kagen i køleskab mindst tre timer.
Sauce:
Blend jordbær og sukker og læg lidt ved hvert stykke kage
Antal personer: 8
200 gram Digestive kiks
100 gram Mandler
150 gram Smør
100 gram Mørk chokolade
1/2 tsk Salt
500 gram Friske jordbær
7 stk Husblas
400 gram Mascarpone
150 gram Sukker
1 stk Vanillekorn fra en vanillestang
2 stk Æggeblomme
200 gram Creme fraiche 38%
1 1/2 stk Æggehvide
250 gram Friske jordbær
50 gram Sukker