Helleflynder steak

07/03-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Hovedret

30 minutter

1 timer 0 minutter

22



Fremgangsmåde:

Helleflynder
Rids skindet på begge sider, pensl med olie og krydr med salt og peber. Steg mør på en grillpande 8-10 minutter på hver side.

Persilleskum
Kog kyllingebouillon og presset hvidløg ind til det halve.

Tilsæt creme fraiche og kog ind til det halve.

Pluk persille og tilsæt bouillonen, lad den koge med i 2 minutter, smag til med salt og peber. Blend det herefter i 5 minutter ved højeste hastighed, og sigt det gennem en fin si.

Urtecocktail
Skær peberfrugt og løg i skiver. Svits løgene i lidt olie til de er bløde, tilsæt derefter peberfrugt og steg i 10 minutter indtil grønsagerne er bløde.

Tilsæt hvidløg og timian sammen med tomatpure, småsimrer med lidt olie indtil blandingen er løs.

Ovnbagte kartofler
Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte, vend dem med olivenolie, krydderurter, salt og peber.

Bag i ovnen ved 220 grader C i ca. 45 minutter.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

4 stk Helleflynder

1 spsk Olivenolie

1 tsk Køkkensalt

1 tsk Peber

5 stk Hvidløgs fed

3 deciliter Hønsebouillon

1 deciliter Creme fraiche 18%

1/2 bdt Frisk persille

1/2 tsk Salt

1/2 tsk Peber

600 gram Løg

1 stk Hvidløgs fed

1 spsk Koncentreret tomatpure

1 stk Timiankviste

2 spsk Olivenolie

1/2 tsk Køkkensalt

1/2 tsk Peber

1 kg Kartofler

1/2 deciliter Olivenolie

1 spsk Grillkrydderi

1 tsk Køkkensalt

1 tsk Peber

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g