Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Kinesisk
Hovedret
1 timer 20 minutter
20 minutter
17
Fremgangsmåde:
Læg træspid i vand i mindst ½ time.
Skær kylling i flade strimler og sæt et eller to på hvert spid.
Blend løg, citrongræs, hvidløg, chili, koriander, spidskommen, salt og soja under løbende tilsætning af olie, så blandingen bliver helt lind.
Fordel blandingen over kødet og lad det trække i køleskab i ½ time.
Til sovsen:
Rør alt sammen og kog op ved svag varme.
Den bliver tyk, når den køler en smule ned igen.
Opvarm ovn eller grill (ovnen på grillvarme).
Bland lidt farin og olie og pensl spiddene med dette.
Pensl en rist med olie og grill spiddene i 3-4 minutter.
Server med sovsen, agurkeskiver og jordnødder.
Hertil ris.
Antal personer: 4
500 gram Kyllingefilet
1 stk Hakket løg
2 stk Citrongræsstilk
4 stk Hvidløgs fed
1 stk Finthakket chili
2 tsk Stødt koriander
1 tsk Stødt spidskommen
1/2 tsk Køkkensalt
1 spsk Soja
60 ml Olie
1 stk Agurk i skiver
Hakkede ristede jordnødder
125 gram Jordnøddesmør
250 ml Kokosmælk
125 ml Vand
1 1/2 spsk Sød chilisauce
2 spsk Citronsaft