Satay kylling med jordnøddesovs

14/11-2025

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Kinesisk

Hovedret

1 timer 20 minutter

20 minutter

17



Fremgangsmåde:

Læg træspid i vand i mindst ½ time.

Skær kylling i flade strimler og sæt et eller to på hvert spid.

Blend løg, citrongræs, hvidløg, chili, koriander, spidskommen, salt og soja under løbende tilsætning af olie, så blandingen bliver helt lind.

Fordel blandingen over kødet og lad det trække i køleskab i ½ time.


Til sovsen:

Rør alt sammen og kog op ved svag varme.

Den bliver tyk, når den køler en smule ned igen.

Opvarm ovn eller grill (ovnen på grillvarme).

Bland lidt farin og olie og pensl spiddene med dette.

Pensl en rist med olie og grill spiddene i 3-4 minutter.

Server med sovsen, agurkeskiver og jordnødder.

Hertil ris.




Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

500 gram Kyllingefilet

1 stk Hakket løg

2 stk Citrongræsstilk

4 stk Hvidløgs fed

1 stk Finthakket chili

2 tsk Stødt koriander

1 tsk Stødt spidskommen

1/2 tsk Køkkensalt

1 spsk Soja

60 ml Olie

1 stk Agurk i skiver

Hakkede ristede jordnødder

125 gram Jordnøddesmør

250 ml Kokosmælk

125 ml Vand

1 1/2 spsk Sød chilisauce

2 spsk Citronsaft

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g