Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Hovedret
20 minutter
30 minutter
11
Fremgangsmåde:
Sunde boller i karry
Bland kødet med hvedemel, hakket persille og salt og peber.
Lad farsen hvile i 10 min. og form farsen til små kødboller, 20-24 stk.
Bring hønsebouillon i kog og kom kødbollerne heri af to gange.
Du kan også blot bruge letsaltet vand, men hønsebouillon giver mere smag.
Kødbollerne er kogte, når de flyder ovenpå.
Kog risene som anvist på emballagen.
Svits karryen i gryden et kort øjeblik, kom bouillonen fra kødbollerne samt persillerødderne ved og kog 10 min.
Tilsæt æbler og bladselleri og kog endnu 5 min.
Jævn saucen med lidt lys saucejævner, kom kødbollerne ved og smag til med salt og peber.
Servér de sunde boller i karry med ris.
Velbekomme!
Antal personer: 4
600 gram Hakket kyllingekød
0,5 deciliter Hvedemel
1 tsk Køkkensalt
1 tsk Peber
0,25 deciliter Hakket persille
4 deciliter Hønsebouillon
3 deciliter Basmatiris
1 spsk Karry
400 gram Persillerod i skiver
300 gram Æbler
4 stk Bladselleristilk