Video: Galette -boghvedepandekage
Galette -boghvedepandekageKøkken:
Ingredienser:
Fransk
7
Tilberedningstid
3 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
125 gram Boghvedemel
-
25 gram Hvedemel
-
3 stk Æg
-
2 deciliter Mælk
-
1 deciliter Vand
-
1 spsk Svinefedt
-
3 spsk Smør
Kom begge slags hvedemel i en skål og slå æggene i et efter et.
Tilsæt mælk, vand og en lille smule salt.
Pisk dejen indtil den er ensartet.
Lad dejen hvile 2 timer eller natten over.
Smør pandekagepanden med fedtet og sæt den over på middel varme.
Smelt smørret og tilsæt det dejen.
Hæld en skefuld dej på panden og spred det hurtigt.
Når kanterne begynder at brune så vend pandekagen på panden.
1 minut pr. side skulle være nok.
Læg dem i en stak og hold dem varme i en varm ovn indtil de skal fyldes
Du får ca. 8-10 stk 25 centimeter pandekager.
Den typiske franske galette er bagt på en stor flad bageplade og
dejen bliver spredt med et træredskab, men mindre pandekager kan blive
lavet på en almindelig pandekagepande og dejen kan spredes ved at
dreje og holde panden skævt.
Dette er en fransk opskrift på de smagfulde pandekager fra Bretagne kaldet "Galettes".
Fyld dem med skinke og ost, champignons eller røget laks.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Butterdejssnegle med oliven
1. Lad butterdejen tø op i køleskabet.2. Hak oliven, soltørrede tomater, hvidløg og rosmar...
Stegt sej
Varm lidt olivenolie på en pande og rist fisken 2 - 3 minutter på hver side. Krydr med sal...
Ost- og tomattoast
Læg brødskiverne ved siden af hinanden på en bageplade med bagepapir. Læg en skive skinke...