Video: Gærklejner
GærklejnerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
50 gram Gær
-
2 deciliter Letmælk
-
2 stk Æg
-
125 gram Smør
-
2 spsk Sukker
-
700 gram Hvedemel
-
500 gram Palmin
Opvarm en stor kop mælk op til ca. 25-30 grader, når det er varmet op tilføjes gær, æg, sukker og margarine og det hele røres sammen.
Melet tilsættes lidt efter lidt indtil dejen slipper.
Lidt mel drysses ud på bordet, og dejen rulles ud uden at den bliver alt for tynd.
Dejen skæres ud med en klejne triller, og vrides med det samme.
1/2 kg svinefedt kommes i en gryde og varmes op til det syder omkring en tændstik (den ende uden svovl).
Derefter kommes klejnerne op i fedtet. De vendes med en strikkepind. Tag klejnerne op når de er gyldne.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kalvebov med timian og hvidvin
Fjern grove sener og hinder og skær kødet i 7-8 stykker. Tør kødet. Lad smørret blive gyld...
Avocadosuppe
Del avokadoerne i halve, fjern stenene, og skrab frugtkødet fra skallerne. Dryp med citr...
Havørred med limesauce
Skyl ørrederne grundigt og fjern evt. rester af rygblod. Skær finnerne af. Læg fiskene på...