Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Andet
Hovedret
20 minutter
40 minutter
19
Fremgangsmåde:
Løget hakkes og sellerien rives groft. Svinekødet og oksekødet blandes og spredes ud på et stykke folie på 20x40 cm.
Bland raspen med mælk, salvie, selleri, løg, hvidløg, tomatpure (gem 2 spsk. til saucen), salt og peber. Læg blandingen i en stribe ned langs midten af kødet. Rul forsigtigt kødet om fyldet og tryk åbningerne til i begge ender.
Løft forsigtigt brødet over i et ildfast fad. Fjern folien. Dæk med baconskiver.
Ingredienserne til saucen koges op. Prik hul i farsbrødet og hæld saucen over. Bages ca. en time ved 175 grader C.
Når farsbrødet er brunet hældes lidt vand ved.
Farsbrødet serveres med de kogte kartofler og lidt stegesky.
Antal personer: 4
500 gram Hakket oksekød 8-12%
500 gram Hakket svinekød 8-12%
2 tsk Køkkensalt
0,25 tsk Peber
1 tsk Frisk salvie
1,5 deciliter Rasp
140 gram Koncentreret tomatpure
100 gram Selleri
200 gram Løg
0,5 deciliter Skummetmælk
125 gram Kalkunbacon
1 stk Hvidløgs fed
2 deciliter Vand
1 stk Koncentreret tomatpure
1 spsk Brun farin
3 spsk Vand
2 spsk Eddike
2 tsk Sennep
1 kg Kartofler