Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Italiensk
Forret
2 timer 0 minutter
50 minutter
11
Fremgangsmåde:
Sådan laver du lakselasagne
Start med at lave en opbagt sauce. Smelt smør i en gryde under svag varme, når det er smeltet, røres hvedemelet i.
Når smørbollen er glat og jævn tilsættes varmt vand lidt ad gangen, og der røres godt efter hver gang.
Når smørbollen er lind og jævn tilsættes skummetmælk efter samme procedure, indtil saucen har en passende konsistens. Smag til med muskat, salt og peber.
Skyl den friske spinat fri for jord, pluk stilken af, og det er klar til brug.
Skær laksefilet i tern, skyl chili og skær den fint ud i strimler.
Smør et ildfast fad ca. 30x40 cm, kom derefter opbagt sauce i bunden, så det dækker, derefter lasagneplader og så sauce igen.
Derefter kommer et lag laks og et lag spinat. Fordel et lag ricotta med en teske, drys med frisk chili.
Derefter sauce igen, et lag plader og forfra igen.
Til sidst lægges et lag spinat og slut med sauce på toppen.
Bages ved 200 grader i ca 45 minutter.
Antal personer: 4
75 gram Usaltet smør
100 gram Hvedemel
5 deciliter Vand
7 deciliter Skummetmælk
1 tsk Revet muskatnød
1 tsk Køkkensalt
1 tsk Peber
1 kg Frisk spinat
800 gram Laksefilet
1 stk Rød chili
400 gram Ricotta