Lakselasagne

27/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Italiensk

Forret

2 timer 0 minutter

50 minutter

11



Fremgangsmåde:

Sådan laver du lakselasagne


Start med at lave en opbagt sauce. Smelt smør i en gryde under svag varme, når det er smeltet, røres hvedemelet i.


Når smørbollen er glat og jævn tilsættes varmt vand lidt ad gangen, og der røres godt efter hver gang.


Når smørbollen er lind og jævn tilsættes skummetmælk efter samme procedure, indtil saucen har en passende konsistens. Smag til med muskat, salt og peber.


Skyl den friske spinat fri for jord, pluk stilken af, og det er klar til brug.


Skær laksefilet i tern, skyl chili og skær den fint ud i strimler.


Smør et ildfast fad ca. 30x40 cm, kom derefter opbagt sauce i bunden, så det dækker, derefter lasagneplader og så sauce igen.


Derefter kommer et lag laks og et lag spinat. Fordel et lag ricotta med en teske, drys med frisk chili.


Derefter sauce igen, et lag plader og forfra igen.


Til sidst lægges et lag spinat og slut med sauce på toppen.


Bages ved 200 grader i ca 45 minutter.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

75 gram Usaltet smør

100 gram Hvedemel

5 deciliter Vand

7 deciliter Skummetmælk

1 tsk Revet muskatnød

1 tsk Køkkensalt

1 tsk Peber

1 kg Frisk spinat

800 gram Laksefilet

1 stk Rød chili

400 gram Ricotta

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g