Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Hovedret
1 timer 20 minutter
40 minutter
9
Fremgangsmåde:
Brun kyllingen i en varm jerngryde. Tag kyllingen op og gnid den med salt, peber, timian og reven citronskal.
Kom bønner, små løg, kartofler og gulerødder i stykker og halverede hvidløg i gryden sammen med olivenolie, salt, peber og timiankviste. Pres citronen og kom saften over sammen med vandet. Læg citronskallen ind i kyllingen sammen med timiankviste. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen ved 200 grader C.
Løft låger af efter 1 time og lad gryden stå yderligere 20 min.
Del kyllingen ved bordet og server den med kartofler, grønsager og skyen fra gryden.
Antal personer: 4
1,5 kg Hel kylling
1,5 spsk Olivenolie
1 bdt Frisk timian
1 stk Citron
1 deciliter Sorte udblødte bønner
400 gram Løg
600 gram Små kartofler
3 stk Gulerod
2 stk Hvidløgs fed