Helstegt kylling i gryde

26/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Hovedret

1 timer 20 minutter

40 minutter

9



Fremgangsmåde:

Brun kyllingen i en varm jerngryde. Tag kyllingen op og gnid den med salt, peber, timian og reven citronskal.
Kom bønner, små løg, kartofler og gulerødder i stykker og halverede hvidløg i gryden sammen med olivenolie, salt, peber og timiankviste. Pres citronen og kom saften over sammen med vandet. Læg citronskallen ind i kyllingen sammen med timiankviste. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen ved 200 grader C.
Løft låger af efter 1 time og lad gryden stå yderligere 20 min.
Del kyllingen ved bordet og server den med kartofler, grønsager og skyen fra gryden.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

1,5 kg Hel kylling

1,5 spsk Olivenolie

1 bdt Frisk timian

1 stk Citron

1 deciliter Sorte udblødte bønner

400 gram Løg

600 gram Små kartofler

3 stk Gulerod

2 stk Hvidløgs fed

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g