Video: Brændte mandler
Brændte mandlerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Tilbehør
3
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
250 gram Mandler
-
250 gram Sukker
-
1 deciliter Vand
Brændte Mandler
Kom mandler, sukker og vand i en gryde. Varm ingredienserne op over stærk varme til de bliver gråbrune. Rør jævnligt. Rør hele tiden, til sukkeret er smeltet og lægger sig i et fint glat gyldent lag på mandlerne. Fordel mandlerne på bagepapiret, og lad dem størkne.
Alternativt kan de afkølede mandler opbevares i en tætsluttet glas.
Denne brændte mandler opskrift anbefales til 4 personer. Dog kan du med fordel fordoble opskriften og opbevare resterne, da gammeldags brændte mandler holder i op til 6 måneder.
Nem og lækkert juleslik
Brændte mandler er det perfekte danske juleslik. De er nemme at lave, indeholder en høj mængde protein og er ovenikøbet veganske, så alle kan nyde dem. Duften af hjemmelavede brændte mandler skaber den perfekte julestemning, så man helt får lyst til at pynte stuen og hygge sig med en kop te eller gløgg.
En anden lækker variation opnåes ved at drysse flormelis, lakrids eller kanel over de varme brændte mandler.
Prøv dem også ovenpå yoghurt eller i en frisk grøn salat om sommeren. Mandler smager dejligt både i søde og salte retter.
Flere opskrifter til julebord
Når du har forkælet familien med lidt slik, kig gerne på flere klassiske retter til julebord, som fx brunede kartofler og rødkålssalat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Choko-karamelpie med kaffebønnesirup
Piebund: Bland hvedemel, 30 gram sukker, det saltede smør, eddike og 2 spsk iskoldt vand h...
Ribsgelé
Rib og skyl bærrene og kom dem i en gryde sammen med vandet. Bring det i kog og lad det ko...
Panna cotta dessert
Start med at komme husblas i en skål kold vand. Kom fløde, mælk og sukker i en gryde....