Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Bagværk
1 timer 0 minutter
40 minutter
6
Fremgangsmåde:
Sådan laver du franskbrød
Udrør gæren med ½ dl vand.
Smelt fedtstoffet, hæld den kolde mælk i, og hæld blandingen i gæren.
Tilsæt salt og ca.3/4 af melet. Slå dejen godt sammen.
Tag dejen ud på meldrysset bord og ælt den godt igennem med så meget mel, at den stadig er smidig og blød.
Sæt dejen lunt til hævning til dobbelt størrelse, ca. 30 min.
Slå dejen ned, og form dejen til brød. Læg den evt. i en form.
Tænd ovnen på 200 grader.
Lad brødet efterhæve lunt ca. 20 min.
Rids brødet med en skarp kniv og pensl med sammenpisket æg el. mælk.
Bag brødet på nederste ovnribbe i ca 30-40 min.
Antal personer: 1
6.3 gram Gær
0,5 deciliter Lunkent vand
12.5 gram Smør
2,5 deciliter Mælk
0.3 tsk Salt
0.3 kg Hvedemel