Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Forret
1 timer 30 minutter
35 minutter
9
Fremgangsmåde:
Bland i en skål gær, 1/4 af melet, vand og mælk. Stil det varmt til mælken begynder at skumme (pga. gæren).
Bland resten af hvedemelet og fuldkornsmelet i en skål. Hæld gærblandingen og æggene sammen med melet.
Rør godt rundt, til blandingen danner en jævn dej. Stil dejen tildækket på et lunt sted i en time.
Smelt smørret på en pande. Til hver pandekage bruges 2 spsk. dej, som formes på panden.
Bag på denne måde flere små pandekager på panden ad gangen. Når dejen bobler, vendes de og bages på den anden side.
Pandekagerne serveres varme med creme fraiche og stenbiderrogn på.
Antal personer: 5
10 gram Gær
90 gram Hvedemel
1.5 deciliter Vand
1.5 deciliter Skummetmælk
100 gram Grahamsmel
2 stk Æg
10 gram Smør
1.5 deciliter Creme fraiche 18%
200 gram Stenbiderrogn