Små pandekager med stenbiderrogn

23/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Forret

1 timer 30 minutter

35 minutter

9



Fremgangsmåde:

Bland i en skål gær, 1/4 af melet, vand og mælk. Stil det varmt til mælken begynder at skumme (pga. gæren).

Bland resten af hvedemelet og fuldkornsmelet i en skål. Hæld gærblandingen og æggene sammen med melet.
Rør godt rundt, til blandingen danner en jævn dej. Stil dejen tildækket på et lunt sted i en time.

Smelt smørret på en pande. Til hver pandekage bruges 2 spsk. dej, som formes på panden.
Bag på denne måde flere små pandekager på panden ad gangen. Når dejen bobler, vendes de og bages på den anden side.

Pandekagerne serveres varme med creme fraiche og stenbiderrogn på.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 5

10 gram Gær

90 gram Hvedemel

1.5 deciliter Vand

1.5 deciliter Skummetmælk

100 gram Grahamsmel

2 stk Æg

10 gram Smør

1.5 deciliter Creme fraiche 18%

200 gram Stenbiderrogn

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g