Video: Frisk stenbiderrogn med rygeost og krydderurter
Frisk stenbiderrogn med rygeost og krydderurterKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
500 gram Stenbiderrogn
-
1 spsk Havsalt
-
1 tsk Citronsaft
-
1 spsk Olivenolie
-
175 gram Rygeost 40+
-
2.5 deciliter Fløde 13%
-
1 bdt Frisk purløg
-
1 bdt Frisk kørvel
-
1 bdt Frisk dild
-
6 skive Rugbrød i skiver
Stenbiderrogn
Rognen kommes i en skål sammen med citronsaft og olivenolie.
Rør det hele sammen, og lad det trække i en halv time i køleskabet.
Imens røres rygeosten sammen med fløden, til det får en cremet konsistens.
Stil cremen til side.
Purløg hakkes i stykker af ca. 1 cm, bladene nippes af kørvelen og dilden fra kvistene.
Bland krydderurterne sammen.
Brug en lille rund udstiksform til at anrette rognen på en tallerken.
Fyld formen op med stenbiderrogn, og fjern derefter forsigtigt formen.
Med to teskeer formes en lille kugle af rygeostcremen, som forsigtigt lægges ovenpå rognen.
Drys krydderurter over, og fuldend det hele med friskkværnet peber.
Rugbrødet ristes, og serveres til.
Velbekomme!
Nem forret, der imponerer!
Denne forret er ideel til nytårsmenuen.
Du kan også servere din stenbiderrogn med blinis, og variere tilbehøret efter din smag.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Jomfruhummer
JomfruhummerI denne opskrift laver vi en gang tomatmarmelade til vores jomfruhummere.Først...
Pasta med græskar og salvie
Pasta med græskar og salvieSkrab kernerne på græskarret ud med en ske, og skær skrællen af...
Whiskeykage
Dag 1:Ca 1½ dl tørrede frugter som abrikos, tranebær og lidt rosiner skæres og dækkes med...