Video: Whiskeykage
WhiskeykageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
72 timer 0 minutter
Arbejdstid
4 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 deciliter Whiskey
-
1 deciliter Tørret abrikos
-
0.5 deciliter Tranebær
-
4 stk Æg
-
220 gram Sukker
-
75 gram Hvedemel
-
25 gram Cacaopulver
-
1 liter Piskefløde 38%
-
400 gram Nougat
-
20 gram Kaffebønner
-
1 deciliter Cacaolikør
-
4 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
500 gram Marcipan
Dag 1:
Ca 1½ dl tørrede frugter som abrikos, tranebær og lidt rosiner skæres og dækkes med whiskey og lægges i blød natten over.
Dag 2:
Bund, låg og kanter: 4 æg, 115 gram sukker, 75 gram mel og 25 gram kakaopulver.
Æg og sukker piskes over vandbad til det bliver tykt.
Det tager en hulens tid, men varmen fra vandbadet og din tålmodighed vil resultere i en tyk skummet masse som trækker spor efter piskeriset.
Fjern den fra varmen og sigt og vend forsigtigt mel og kakao i så luften bevares.
Opvarm ovnen til 180°.
1/3 af blandingen smides i en firkantet form på 20 cm og resten i en springform på 23 cm.
Inden da skal formene være smurt med margarine.
Den firkantede skal bage ca. 15 min. og den runde det dobbelte.
Tag en whisky med hen til ovnen og hold øje, for får den for meget bliver sukkerbrødet sprødt og ufleksibelt.
Stil kagen til afkøling når den er klar.
Nougat creme: ½ l fløde, 2½ nougatstang, 1 dl hele hårdtristede kaffebønner, cacaolikør og whisky.
Fløde og kaffebønner opvarmes til kogepunktet og får lov at simre ca. 5 min.
Herefter slukkes for varmen og blandingen får lov at trække minimum en halv times tid.
Blandingen opvarmes igen, bønnerne sigtes fra og der smeltes ca. 300 gram nougat under omrøring.
Den resterende nougat spiser du selv, mens du venter på, at massen er kølet tilpas meget ned igen til, at du tør tilsætte alkohol uden den fordamper.
Når du er klar tilsættes whiskey og cacaolikør efter smag og du kan justere kaffesmagen.
Springformen fores:
Du deler brødet fra din springform i to - top og bund, og lægger den ene tilbage i springformen.
Stænk med cacaolikør og whiskey.
Brødet fra den firkantede form skæres i passende strimler, stænkes og springformens sider fores med disse. 2 stk på 10 cm bør passe.
Hæld din nougatblanding op i formen og lad den køle ned, mens du laver isen.
Is:
pasteuriserede æggeblommer, piskefløde, sukker, dine whiskyfrugter "fra før". Æg og sukker piskes rigtig godt sammen til det bliver hvidt og tykt.
Fløden piskes til let skum, og det hele vendes forsigtigt sammen.
Tilsæt frugten og vend forsigtigt igen.
Råcremen hældes op i springformen og låget klappes på.
Lad isen gennemfryse natten over.
Dag 3:
Marcipanovertræk og dekoration: 1 rulle marcipan og kakaopulver
Lav en pølse af marcipanen på ca. 1 cm i tykkelse og en længde, der når hele kagen rundt.
Den placeres på toppen af kagen.
Resten af marcipanen rulles ud mellem to plasticlommer.
Benyt flormelis hvor det klistrer.
Du kan flytte den tyndtrullede marcipan over på kagen via den ene plasticlomme.
Drys med kakaopulver.
Ønsker du skrift eller mønster på kagen kan det laves ved at placere udklip på kagen inden du overdrysser den.
Den kan nu opbevares i fryseren, men husk at tage den ud en times tid før brug, så den er blød og lækker.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Svinemørbrad med fyldte kartofler
Kog bagekartoflerne i 15 minutter. Bagekartoflerne sættes herefter i ovnen i ca. 35 minut...
And med peberfrugtsauce
Rids skindet på andebrystet og drys med peber.Varm smørret i en pande til det er gyldent,...
Hollandske julesmåkager
Forvarm ovnen til 175°C.Rør blødgjort smør, sukker og vanillesukker sammen.Sigt mel, bagep...