Video: Bollemælk
BollemælkKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
2 deciliter Skummetmælk
-
2 stk Kanelstang
-
2 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
1 tsk Citron
-
1 stk Franskbrød
Pynt
-
0 Sukker
-
0 Et drys kanel
Sådan laver du bollemælk
2 liter mælk varmes i en gryde. Tilsæt 2 kanelstænger og lidt fintrevet citronskal.
Når mælken koger tilsættes brødet uden skorpe.
2 æggeblommer piskes i en suppeterrin sammen med lidt mælk. Bollemælken hældes kogende over i terrinen under kraftig omrøring. Serveres med stødt kanel og sukker.
Tips til din bollemælk
Bollemælk er en traditionel ret der oprindelig stammer fra Lolland Falster. Retten er i al sin enkelhed kartoffel- eller melboller der ligges i blød i en mælkeblanding og drysses med kanel og sukker. Du kan udskifte den fedtfattige skummetmælk med en mere cremet sødmælk for at opnå end tykkere konsistens.
Har du lyst til flere danske retter fra glemmerne..?
Prøv for eksempel denne opskrift på hjemmelavet rabarbersuppe eller gammeldags æblekage.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hasselnødde-chokolade kage
Nødderne hakkes groft, ristes på en pande og køles af. Smelt chokoladen i et vandbad. Smør...
Nødde-chokolade småkager
Bland fedtstof og sukker, farin, vaniljesukker, mel og natron. Ægget tilsættes og æltes i...
Brød med krydderurter
Vandet lunes så det er håndvarmt og blandes med A-38, gær og salt. Olie, salt, friskhakket...