Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Forret
20 timer 0 minutter
20 minutter
9
Fremgangsmåde:
De 5 blade husblas lægges i blød i koldt vand i en lille gryde.
Tun, salt, peber, mayonnaise og et fint hakket løg blandes i en skål med en håndmixer og saft fra citronen presses og blandes i.
Smag til med salt og peber (blandingen skal være ret stærk).
I en anden skål piskes fløden til en let flødeskum.
Vandet hældes fra husblassen og det sidste vand vrides ud.
Husblassen varmes op under svag varmen, til den er smeltet (må ikke koge).
Den hældes straks i tunblandingen under omrøring med mixeren.
Flødeskum blandes forsigtig i tunmassen med en dejskraber.
Vend det hele stille og roligt sammen og bland det godt. Herefter hæld tunmoussen op i en springform.
Tunmoussen står natten over i køleskab.
Når den skal serveres, kan den anrettes på en lagkageopsats.
Den pyntes ovenpå med røde kaviar (stenbiderrogn) og i siden med hakket Legro® persille og citroner i både.
Antal personer: 6
150 deciliter Mayonnaise
0.3 deciliter Piskefløde 38%
5 blad Husblas
0.5 stk Citron
1 stk Løg
2 dåse Tun i vand
50 gram Stenbiderrogn
2 stk Citron
0.5 deciliter Frisk persille