Video: Chokoladekage med creme og glasur
Chokoladekage med creme og glasurKøkken:
Ingredienser:
Fransk
15
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
4 deciliter Hvedemel
-
3 deciliter Sukker
-
1 deciliter Cacaopulver
-
1.5 tsk Natron
-
0.5 tsk Bagepulver
-
1 tsk Bordsalt
-
2 stk Æg
-
100 gram Smør
-
3.5 deciliter Kærnemælk
-
1 tsk Vanillesukker
-
6 spsk Smør
-
6 deciliter Flormelis
-
1 deciliter Cacaopulver
-
6 spsk Skummetmælk
-
1 tsk Vanillesukker
Forvarm ovnen til 175°C.
Smør to cirkelrunde forme.
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
Tilsæt æg, blødgjort smør, kærnemælk og vanillesukker.
Pisk med elpisker i 1 minut ved lav hastighed, derefter 3 minutter på høj hastighed så den bliver luftig.
Hæld dejen i de klargjorte forme.
Bag dejen i 30 min. eller til kagen er færdig.
Tip: brug tandstikke metoden: Hvis dejen slipper tandstikken, er den bagt.
Lad kagen afkøle.
Cacaocreme:
Pisk smørret.
Tilsæt flormelis og cacao skiftevis med mælk, pisk det godt.
Rør vanillesukker i cremen og fordel cacaocremen over kagen.
Glasur:
Rør vand og flormelis sammen til en passende konsistens.
Fordel glasuren i 4-5 koncentriske cirkler oven på kagen.
Mens glasuren er våd, tegn med en tandstikker i den våde glasur, så det giver et mønster.
Vin - Soucherie Coteaux du Layon Exception - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Château Soucherie, Loire, Frankrig, Type: Dessertvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 254,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Soucherie Coteaux du Layon ExceptionChâteau Soucherie er et af de smukkeste små vinslotte i Frankrig. Fantastisk smuk og klassisk arkitektur og beliggende mellem vinmarkerne på skråningen m... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Spørgsmål:
Hej Jag undrar vad kärnmjölk är
Svar:
Hej , du andvänder bara filmjölk
Mvh Tomas
recept.se
11/12-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
ok dvs. der skal creme imellem de 2 lagkagebunde, men også ovenpå ik? For det er der jo på billedet... Mvh Somaya
Svar:
Ja - det ser sådan ud på billedet, og jeg vil mene at der er creme nok til 2 lag.
Men heldigvis bestemmer du selv hvordan din
kage skal være :-)
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
20/12-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
jeg kan ikke forstå hvorfor det skal fordeles i to springforme, og hvad skal jeg så gøre med dem når de er ude af ovnen igen, skal de så lægges ovenpå hinanden? Mvh Somaya
Svar:
Nej, de skal ikke direkte oven på hinanden. Lad bundene køle lidt af og fordel cremen i mellem.
I den forstand kommer de til at ligge oven på hinanden.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
16/12-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hvor stor skal de to runde forme ca. være ?
Svar:
De skal være ca.25 cm.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
06/12-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg mangler en god opskrift, kan du hjælpe mig ?
Svar:
Den mest enkle er:
250 g. smør og 250 g.flormelis som røres godt sammen. (altså ½ af hvert alt efter hvor stor portion du skal bruge)
men der er også en creme med cacao, i denne her opskrift:
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
06/10-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man lave denne kage dagen i forvejen? Hvis en ret er fryseegnet, skriver I det så?
Svar:
Du kan sagtens lave denne kage før - det bliver den kun bedre af, idet cremen "sætter" sig, når den står et stykke tid på køl.
Selve kagen kan godt fryses, men ikke fyld og glasur, det er bedst frisk.
Hvis du fryser selve kagen, så husk at tage den op af fryseren i god tid før brug.
Vi har ikke med i vores opskrifter om retten er fryseegnet, men det kunne evt.være en idé som var værd at tage op til overvejelse.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
26/04-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Porretærte med skinke
Nem porretærte med skinkeStart med at tænde din ovn på 200 grader almindelig ovnKom tærted...
Pho ga - vietnamesisk kyllingesuppe
Pho ga - vietnamesisk kyllingesuppeHalver løg, behold skrællen på og skær ingefær i skiver...
Sandkage med citronmelisse
Tænd for ovnen på 170°C.Smøren blødgøres og røres let og luftigt med sukker. Æggene røres...