Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Andet
Hovedret
45 minutter
3 timer 0 minutter
12
Fremgangsmåde:
Gullasch med bacon
Steg baconen i en stor gryde, indtil det er sprødt. Tag baconen op og læg det på en tallerken med køkkenrulle, som kan opsuge fedtet.
Tilsæt smør og hakket løg i gryden, hvor der før var bacon. Svits løget, indtil det er brunet. Kom paprika i og rør rundt et minut mere.
Skær oksekødet i tern, men lad leveren være i ét stykke. Tilsæt begge dele til løgblandingen og lad det brune i 10-12 minutter. Strø mel i og steg videre 1 minuts tid.
Tilsæt vin og salt og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad ingredienserne simre i en times tid under låg.
Overfør leveren til et skærebræt og hak den. Returner den hakkede lever samt hakket peberfrugt til retten. Lad retten simre på svag varme, indtil oksekødet er mørt (ca. 1 time mere).
Mens gullaschen simrer, skrælles kartoflerne. Derefter skæres de i skiver og koges møre, hvilket tager ca. 15 minutter.
Kom kartoflerne ned i gryden til kødet og de andre ingredienser.
Smag til med salt og peber. Kom baconen tilbage i gryden og kog yderligere 5 minutter.
Nu er din gullaschsuppe med bacon klar til servering - top gerne portionerne med hakket dild.
Velbekomme!
Antal personer: 8
3 Bacon
1 spsk Usaltet smør
1 stk Løg
2 tsk Paprika
1 1/2 kg Mellemskært oksekød
125 gram Kalvelever
3 spsk Hvedemel
2 1/2 deciliter Tør hvidvin
1 tsk Bordsalt
1 stk Grøn peberfrugt
1 kg Kartofler
2 spsk Frisk dild