Lammekølle med ansjos og rosmarin

26/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Fransk

Hovedret

30 minutter

3 timer 30 minutter

7



Fremgangsmåde:

Hak hvidløg og ansjosfileter fint og mas dem til en fin masse med siden af en køkkenkniv. Tilsæt olivenolie og hakket rosmarin og rør marinaden sammen i en lille skål.

Placér lammekøllen i et fad. Skær adskillige 1 cm dybe slidser i køllen. Gnid køllen med marinaden; sørg for at gnide marinaden godt ind i slidserne. Lad den marinere i 1 time løseligt dækket med folie.

Anbring en bradepande med en rist midt i ovnen. Opvarm ovnen til 200°C. Placér lammekøllen på risten og drys den med salt og peber. Steg køllen til et stegetermometer viser 65°C (for medium-rødt kød. Stegetiden er normalt 90-110 minutter). Lad køllen hvile i 30 min. før udskæring.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 6

6 stk Hvidløg

9 stk Marinerede ansjoser

0.5 deciliter Olivenolie

2.5 spsk Frisk rosmarin

1 stk Lammekotelet

2 tsk Køkkensalt

1 tsk Peber

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g