Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Fransk
Hovedret
30 minutter
3 timer 30 minutter
7
Fremgangsmåde:
Hak hvidløg og ansjosfileter fint og mas dem til en fin masse med siden af en køkkenkniv. Tilsæt olivenolie og hakket rosmarin og rør marinaden sammen i en lille skål.
Placér lammekøllen i et fad. Skær adskillige 1 cm dybe slidser i køllen. Gnid køllen med marinaden; sørg for at gnide marinaden godt ind i slidserne. Lad den marinere i 1 time løseligt dækket med folie.
Anbring en bradepande med en rist midt i ovnen. Opvarm ovnen til 200°C. Placér lammekøllen på risten og drys den med salt og peber. Steg køllen til et stegetermometer viser 65°C (for medium-rødt kød. Stegetiden er normalt 90-110 minutter). Lad køllen hvile i 30 min. før udskæring.
Antal personer: 6
6 stk Hvidløg
9 stk Marinerede ansjoser
0.5 deciliter Olivenolie
2.5 spsk Frisk rosmarin
1 stk Lammekotelet
2 tsk Køkkensalt
1 tsk Peber