Video: Kyllingesuppe med porre
Kyllingesuppe med porreKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
2 spsk Olivenolie
-
2 stk Kyllingebryst
-
1 stk Porre
-
2 stk Hvidløgs fed
-
3 stk Frisk salvie
-
1 knsp Revet muskatnød
-
750 gram Champignon
-
2 liter Hønsebouillon
-
3 spsk Tør sherry
-
1 spsk Maizena
-
2 spsk Vand
-
4 stk Grovboller
-
0 Frisk persille
Kyllingesuppe med porre
Opvarm halvdelen af olien i en stor suppegryde.
Skær kyllingebrystet i mundrette stykker og svits det i olien i 3-4 min.
Tag kødet op af gryden og gem det.
Tilsæt resterende olie og svits den hakkede porre, presset hvidløg, salvieblade og muskatnød.
Steg det til porren er blød, 2-3 min.
Overfør blandingen til en skål og smid det overskydende fedtstof ud.
Tilsæt hakkede champignoner (brug evt. en blanding af flere slags svampe).
Steg dem, til de er gyldne.
Returnér kyllingekød og porreblanding til gryden, smag til med salt og peber og steg det i ca. 5 min.
Tilsæt bouillon og sherry og bring retten til at simre.
Rør maizena ud i lidt vand og rør denne blanding i suppen.
Lad suppen simre et par minutter mere. Hæld suppen i skåle og pynt hver portion med persille.
Servér straks din kyllingesuppe med porre. Velbekomme!
Kyllingesuppe er noget mange kan lide. Særlig i efteråret er det populært. Hvis du kan lide stærk mad, så er kyllingesuppe fra asiatiske lande altid en mulighed. Har kan vi anbefale Pho Ga, som er en vietnamesisk kyllingesuppe, der er rigtig populær.
Er du mere til det simple og knap så stærke, så er der også en ganske almindelig kyllingesuppe. Stadig populær - måske fordi den er ret let at lave.
Spørgsmål:
Kære Kok jeg skal have mange gæster og jeg har tænkt at lave kyllingesuppe med porre, men der står at suppen skal serveres øjblikkelig efter den er lavet. kan jeg lave suppen om formiddagen og så varme den på senere? Venlig hilsen, Marianne
Svar:
Hej Marianne, under forudsættning af at du nedkøler suppen ordentligt, så er det helt ok
Mvh Tomas
opskrifter.dk
12/03-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej Kan du hjælpe mig med en legeret kyllinge suppe til ca 30 pers. Jeg vil også gerne vide hvordan jeg skal stege en okse mørbrad så den bliver flot lyserød inden i Venlig hilsen Dorte
Svar:
Hej her er en suppe:
Du kan også bare lave en hønsebouillion koge den med fløde og jævne den
Oksemørbrad: Brug et stegethermometer temperatur 60-62 grader i midten.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
16/04-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man erstatte sherry med noget andet da det ikke lige er noget jeg har liggende.
Svar:
Der er så mange andre gode ingredienser i denne suppe, så du kan godt udelade sherry.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
27/08-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kanelbær med nellikekiks
Halver halvdelen af bærrene. Kom de halverede bær i en gryde sammen med vandet og sukkeret...
Chorizo salat
Skyl og hak rosmarinen fint. Skyl salat og spinat grundigt. Skær chorizopølsen i tynde ski...
Kartoffelmos med citrus
Forvarm ovnen til 220°C. Stik huller i kartoflerne med en gaffel og bag dem i ovnen i ca....