Video: Marsala- og svampe vol au vent
Marsala- og svampe vol au ventKøkken:
Ingredienser:
Fransk
12
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
200 gram Champignon
-
1 spsk Løg
-
2 tsk Frisk timian
-
2 stk Hvidløg
-
20 gram Brun farin
-
2 deciliter Marsalavin
-
4 spsk Mascarpone
-
2 spsk Citronsaft
-
1 tsk Havsalt
-
1 tsk Peber
-
4 stk Butterdej
-
2 spsk Frisk purløg
Marsala- og svampe vol au vent
Vask svampene hurtigt eller børst dem rene med en bagepensel.
Snit løg, timian og hvidløg fint.
Svits dem 4-5 minutter på en pande ved svag varme.
Tilsæt svampene og steg videre i 5 minutter.
Brun farin og marsala tilsættes, og det koges ned til saften klistrer til svampene.
Køl massen af og vend den sammen med mascarpone, citronsaft samt salt og peber.
Udstik runde butterdejsplader (brug et glas eller en kop), ca. 4 til hver person.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 10-12 minutter eller til de er hævet til dobbelt størrelse og er gyldenbrune.
Stilles til afkøling.
Lav huller i toppen af pladerne med en finger eller skær med en lille kniv, fyld 1 skefuld svampecreme i hver.
Pynt med fint snittet purløg.
Din marsala- svampe vol au vent er klar. Velbekomme!
Svampe om efteråret er en fantastisk delikatesse, som man selv kan gå ud og finde i den danske natur. Selvfølgelig kun hvis man har styr på, hvad der er spiseligt.
På denne side har vi en lang række opskrifter med svampe. Én af de mest populære opskrifter er fyldte portobellosvampe med ost og bacon.
Eller hvad med en svampesuppe med hvidløg lavet på almindelige champignon og hønsebouillon?
Lav evt. din egen marscapone efter denne opskrift.
Spørgsmål:
Hvad er marsalavin venlig hilsen Gitte
Svar:
Hej Gitte,
Marsala er den kendte italienske hedvin, der tager sit navn efter byen Marsala på det vestlige Sicilien. Marsalavinen tog sin oprindelse i 1773, da en engelsk købmand, som opkøbte vin på Sicilien, tilsatte denne bordvin brandy. Drikken lignede meget Sherry og Madeira og blev derfor hurtigt populær. Således var det i mange år engelske familier som Woodhouse, Ingham m.fl. som stod for fremstillingen af vinen.
Typisk brugt i den klassiske Dessert Tiramisu.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
23/08-2012 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej. skal fyldet være lun eller kold, når de serveres MVH. Helle
Svar:
Hej Helle, det skal serveres koldt
Mvh Tomas
opskrifter.dk
02/10-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hej hvad er marslavin og macarpone hilsen stima
Svar:
Det er en italiensk hedvin fra Sicilien. Det minder lidt i smagen om portvin eller sherry.
Mascarpone er en italiensk flødeost, som har en fast struktur. Den bruges bl.a. i tiramisu.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
18/07-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan jeg lave butterdejs"bollerne" dagen før og så putte fyldet i på dagen, så længe jeg ikke blander Mascarpone i før selve dagen? Mvh. Anja
Svar:
Hej Anja, det kan du sagens, det er en god ide'
Mvh Tomas
opskrifter.dk
07/08-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg skal lave dem til en buffet 60 pers. jeg regner med opskrift til 20 pers. da jeg mener de kun spiser 1 hver. Kan man lune dem med fyld i , eller jeg nødt til at lune fyldet og bage butterdejen til sidst.
Svar:
Der vil være for stor risiko for, at de vil falde sammen, hvis du luner dem med fyld, så for at være sikker, synes jeg, du skal lune fyldet, derefter bage butterdejen og så fylde dine vol-au-vants.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
17/10-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej! Kan man tilberede svampe fyldet dagen i forvejen? Hilsen Eva
Svar:
Hej , hvis du laver det nedkøler det og først blander med Mascarpone samme dag er det helt ok
Mvh Tomas
opskrifter.dk
12/11-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Broccolisalat med quinoa og hørfrø
Sådan laver du broccolisalat Fjern stokken fra broccolien og skær hovederne i mundrette bu...
Aspargessuppe med karrykylling på pind
Bræk eller skær den træede ende af aspargesene. Skær hovederne fra aspargesene og gem dem....
Chili og Citron marineret Kylling i flødesauce
Skær kyllinge fileterne i tynde strimler.Riv skrællen af citronen med et fint rivejern.Skæ...