Når kulden og mørket trænger sig på, må vi lune os på det vi kan: brændeovnen, uldtæpper, store kopper te og ikke mindst simreretter. Med langsommelige simreretter kan du få maksimalt ud af smagen uden at bruge lang tid i køkkenet. Forbered ingredienserne i god tid og lad derefter retten passe sig selv. Her er 4 forslag på skønne simreretter, du kan lune dig på henover efteråret.
En klassisk simreret er bøf stroganoff, som for mange hører efteråret til. Det er en oplagt ret at lave en søndag eftermiddag, hvor den kan stå og simre nogle timer. Server gerne retten med lunt brød, ris eller kartoffelmos.
Kan du ikke få nok af simreretter med mør, smagfuld oksekød er ossobucco med kartoffelmos en lige så skøn simreret, der spreder en duft af både hygge og forventninger i hele huset. Et godt tip er at lave en ekstra stor portion, så der er nok til flere dage, idet smagen næsten er endnu bedre dagen efter.
Simeretter med lam er endnu et godt valg, da lammet giver en fantastisk smag til hele retten. Prøv denne simreret med lam, chorizo og kartofler, som vil give dig et festfyrværkeri af smagsindtryk.
Simreretter indebærer ofte kød, som bliver mørt og lækkert af den lange tilberedelse. Foretrækker du i stedet en kødfri simreret, findes dette også. Prøv eksempelvis en vegansk irsk simreret sprængfyldt med sæsonens grøntsager såsom gulerod, pastinak, svampe og bladselleri. Grøntsagerne blive møre og lækre uden at gå ned på smag. Hvis du mangler mere inspiration til kødfrie retter, har vi en bred vifte af vegetariske opskrifter.
Vi håber meget, at disse simrerette kan varme dig lidt op i det kolde vejr. Har du ikke tiden til simremad, kan du finde mange andre gryderetter med en kortere tilberedningstid i vores database her på hjemmesiden.
Velbekomme!