De lyse nætter, gøgens kukken, varmen, godt selskab og fantastisk mad. Det lyder som de rette ingredienser til en rigtig hyggelig sommeraften. Skt. Hans er en af de aftener, hvor man kan nyde den danske sommer i fulde drag. Hvis ellers vejret tillader det. For som Thøger Larsen så rammende skrev det:
Byger der går og kommer
det er den danske sommer
Maden kan vi dog bestemme over
Vejrguderne bestemmer vi ikke over, men vi har dog indflydelse, når det kommer til vores mad. Og under midsommeren spiser vi helst noget let, noget der passer til varmen. For mange andre står grillmad selvfølgelig på menuen. På hjemmesiden har vi et helt afsnit dedikeret til lækre grillede retter. Du kan finde inspiration fra den rigtige marinade til pandegrillet sværdfisk.
Sommeren er (også) andet end grillmad
Nogle er som bidt af en gal gasgrill. Andre finder ikke samme fascination af dette mobile komfur, som det efterhånden er blevet. Derfor er man af den grund ikke udelukket fra at få noget godt at spise. Er du til noget let og snack-agtigt, der stadig mætter, kunne nachos med oksekød være idé. Eller hvad med en let græsk kartoffelsalat?
Hvem var Hans egentlig?
Hvis nogle skulle have undret sig, hvorfor vi fejrer Skt. Hans, som af de fleste udtales “sangtans”, hvilket skjuler, at der er tale om en helgen, som hed Hans. Navnet er en forkortelse af Johannes. Og her er der tale om Johannes Døberen. Det er nemlig hans fødselsdag, der fejres. Men markerer samtidig årets længste dag, hvilket har været fejret længe inden Johannes blev født. Og det vil forhåbentlig blive fejret i mange generationer fremover.
Rigtig god midsommer!