3 lækre risottoopskrifter...
Efteråret er over os, og for de fleste af os er det vist slut med grillaftener og sommersalater.
Risotto er en lækker, varmende efterårsret, som overses af mange. Det er nemlig slet ikke så svært at lave, og så kan den tilpasses i alverdens forskellige varianter, når først du har styr på grundopskriften.
I dette indlæg får du 3 bud på lækre, cremede risottoer til de køligere måneder.
Med eller uden kød - find din favorit
Der er stort set frit valg på alle hylder, når det kommer til valg af kød, urter og grøntsager. Både fisk og skaldyr, kylling og seranoskinke gør sig godt i retten, og urter som persille, timian og basilikum er favoritter i mange opskrifter.
Du kan også gå den kødfri vej og i stedet tilsætte ekstra grøntsager, såsom ærter, grønne bønner, porrer eller champignoner og svampe. Ligesom med kødet steger du her grøntsagerne (sørg for at snitte dem fint) separat og rører dem i risottoen til sidst inden servering.
3 af vores favoritopskrifter
Der findes mange forskellige varianter af risotto. Her får du 3 af vores favoritter. Du kan finde fremgangsmåden i hver enkelt opskrift – og du kan naturligvis tilpasse dem med dine yndlingsurter og grøntsager, som du har lyst.
Risotto med tigerrejer, muslinger, laks og parmesan
En frisk risotto med frisk persille og alt godt fra havet.
Risotto med svampe og parmesan
En cremet risotto med masser af svampe, frisk timian og revet parmesan.
En flot og farverig risotto med masser af smag og frisk persille.
God fornøjelse!