6 lækre opskrifter til Påskebordet...
Påsken er tiden, hvor vi mindes Jesu død og opstandelse. Det er dog også en god anledning til at samles med familie og venner over en lækker påskefrokost og fejre at foråret er kommet. Men hvad spiser man til en påskefrokost?
Læs videre og find inspiration og opskrifter på påskeretter til en traditionel påskefrokost.
Klassiske retter til påskebordet
Til den traditionelle påskefrokost spiser vi typisk retter, som hører sig foråret og påsken til. Bliver I mange, kan det være praktisk at anrette retterne i en lækker påskebuffet med lidt for enhver smag.
Du kan derfor sagtens starte småt ud med et par lette forretter med noget godt brød til. Vælg et par klassiske retter alt efter, hvad dine gæster er til. Det kan f.eks. være:
- Grønne asparges med pocherede æg eller fyldte æg.
Oven på et lækkert udvalg af fisk og æg er det tid til hovedretten. Og her er særligt én ret populær til påskefrokosten.
Påskelam – en påskeret med en historie
Lam er en klassiker til påskebordet. Det skyldes dog ikke kun, at det smager og ser fantastisk ud. Denne påskeret har nemlig en lang historie, der går helt tilbage til Det Gamle Testamente.
Her fortælles det, hvordan jøderne ofrede lam til Gud for at undgå plagerne, som Gud udløste på Farao og egypterne. Siden da har jøderne derfor ofret og spist lam for at mindes deres befrielse fra slaveriet i Egypten.
Med Det Nye Testamente fik lammet senere endnu en betydning: her ses lammet nemlig som et symbol på Jesus, der også ofrede sig for vores synder.
Så hvilken bedre ret at servere som hovedret og højdepunkt til din påskefrokost? Prøv denne lækre opskrift på påskelam med artiskokker og kartofler, og underhold dine gæster med en lille påskeanekdote om lammets betydning for højtiden.
Brug for endnu mere inspiration?
Du kan finde endnu flere opskrifter til årets påskebord i vores store opskriftssamling. Og er du på udkig efter andre lækre retter med lam, så har vi en hel del at vælge imellem.
God påske!